ROI Institute Europe

pyramide  •  website  •  huisstijl  •  rapportages  •  Newtons cradle

ONTWERP INFOGRAPHIC PYRAMIDE

DE VRAAG

We willen onze pyramide van leren en presteren visueel maken voor onze klanten en doelgroep. Daarin willen we onze verschillende leerniveaus uitleggen en een duidelijke koppeling maken naar onze leertrajecten en rapportages. Dit zouden we graag in één sheet aan onze doelgroep duidelijk willen maken.

DE OPLOSSING

Ontwerp van Wouter heeft een heldere infographic ontworpen van de pyramide en de bijbehorende niveaus. Daarnaast heeft Ontwerp van Wouter een duidelijke link aangebracht naar onze resultaatmetingen en rapportages. Ook aan de infographic voor ons V-ramide model is gedacht. Hiervoor heeft Ontwerp van Wouter een prachtige oplossing ontworpen.

(UI EN UX) WEBSITE ONTWERP

DE VRAAG

We willen een website waarbij onze klant en doelgroep snel en eenvoudig kennis maakt met onze dienstverlening en onze pyramide van leren en presteren. Daarnaast willen we kort overzichtelijk onze leerniveau’s uitleggen en direct onze bijpassende workshops of rapportages aanbieden. De klant moet vervolgens in een paar simpele stappen een rapportage kunnen boeken of op een workshop kunnen inschrijven.

DE OPLOSSING

Voor dit project heeft Ontwerp van Wouter eerst een UI-UX design gemaakt om duidelijk inzicht te geven van de pagina’s die in onze website moeten voorkomen, welke routes er in de website kunnen worden bewandeld en wat de bezoeker op elke pagina te zien krijgt en welke stappen de gebruiker kan nemen. Vervolgens is het plan verder in mockup schetsen uitgewerkt en is er een uitgebreid palet aan pagina ontwerpen gepresenteerd. Een uitgebreid traject, waarbij we duidelijk inzicht hebben in het te verwachten eindresultaat.

Technische realisatie door Fruto

HUISSTIJL ONTWERPEN

DE VRAAG

Aansluitend op de nieuwe stijl voor onze website willen we graag onze huisstijl laten ontwerpen. Naast onze huisstijl hebben we een powerpoint sjabloon nodig en een aantal brochures waarin we een kort programma kunnen samenstellen.

DE OPLOSSING

Ontwerp van Wouter heeft frisse en overzichtelijke visitekaartjes ontworpen. Op de voorkant het logo en de persoonlijke gegevens, op de achterkant de boodschap die ROI mee willen geven. Daarnaast is het stramien en het eerste ontwerp voor de brochure ook gereed. Kort, krachtig, overzichtelijk en duidelijk.

(TECHNISCH)
ONTWERP
RAPPORTAGES

DE VRAAG

Voor onze rapportages willen we graag een nieuw stramien en een uitstraling die past bij onze nieuwe website. Onze rapportages verwerken wij met ons eigen ontwikkelde systeem. Daarin moet het straks uiteraard ook technisch verwerkt worden.

DE OPLOSSING

Ontwerp van Wouter heeft, aan de hand van de mogelijkheden en ook de niet mogelijkheden in het systeem van ROI, een reeks ontwerpen gemaakt voor de uitstraling van de verschillende rapportages en de daarin voorkomende grafieken en tabellen. Naast het ontwerp heeft Ontwerp van Wouter meegeholpen in de technische implementatie in het systeem van ROI. Een grafisch project waarbij het technische aspect en de technische haalbaarheid een grote rol heeft gespeelt. Ontwerp van Wouter denkt ook op technisch vlak met u mee!

NEWTON
CRADLE

Tijdens het ontwerpen van de website bedacht Ontwerp van Wouter een mooi beeldconcept dat perfect aansluit bij de boodschap van ROI Institute Europe; Return on investment! De vijf kleuren uit de verschillende leerniveaus zijn in de metalen bollen verwerkt. Samen vormen deze leerniveaus de kracht van de rapportages van ROI. Het idee en beeldconcept heeft Ontwerp van Wouter in de presentatie van de website meegenomen en is uiteindelijk ook als beeld in de website gebruikt.

Om de managers tijdens de website presentatie te verrassen heeft Ontwerp van Wouter de Newtons Cradle met in de huisstijl gekleurde bollen in de echte versie inclusief origineel geverfde bollen als cadeautje aangeboden. Dit werd door de mensen bij ROI uiteraard zeer goed ontvangen. 🙂

Bekijk meer projecten!